Voor 15:30 besteld, de volgende werkdag in huis

0

Leeg Winkelwagentje

Heren
  • hoe
  • Engelse bretels en Brexit

    31 oktober 2019

    Engelse bretels en Brexit

    Engelse bretels en Brexit

    Bretels en de Brexit een vreemde combinatie of juist niet? De eerste vermelding van bretels in de geschiedenisboeken is niet in Engeland, maar in Amerika. In 1736 heeft Benjamin Franklin de eerste vrijwillige brandweer opgericht in Philadelphia en droeg de brandweermannen op rode bretels te dragen. Maar de connectie van Engelsen en bretels gaat ook heel ver terug.

    Albert Thurston bretels

    In 1820 opende Albert Thurston een bretelszaak in Londen. Hij zag een gat in de mark omdat broeken met een hoge tailleband in de mode waren, en een riem hierbij niet prettig was. Nu zo’n 200 jaar later weten de Britten nog altijd de weg naar zijn winkel te vinden voor het onderscheidende accessoire. Albert Thurston mag niet alleen vele bekende Britten tot zijn cliënten rekenen maar ook filmsterren, koningen, prinsen en presidenten.

    De Brexit

    23 juni 2016 hebben de Britten door middel van een referendum besloten om de EU te verlaten. Ze vinden de vrijhandel, geen tarieven voor import/export en geen oponthoud bij de grens die horen bij het lidmaatschap van de EU perfect. Maar de bemoeienissen vanuit Brussel die hen steeds meer regels en wetten opleggen heel storend. Daar komt bij dat het lidmaatschap aan de EU ze veel geld kost. Margret Thatcher heeft hiervoor een speciale korting bedongen in 1979, maar nog altijd vinden de Britten dit té veel.

    Na het referendum in 2016 duurt het nog tot 29 maart 2017 voordat de Britten per brief aan Brussel meedelen dat ze de EU willen verlaten. Omdat er vele complicaties met een Brexit gepaard gaan, is er een vertrekprocedure opgesteld van 2 jaar. Deze termijn zou aflopen op 29 maart 2019.  

    Inmiddels weten we dat deze deadline niet is gehaald. Omdat premier May de Brexit-afspraken niet door het Britse parlement weet te loodsen is zij afgetreden, waarna de EU de Britten uitstel hebben gegeven tot 31 oktober 2019. De nieuwe premier Boris Johnson onderhandelt momenteel met de EU over een nieuwe deal.

    Boris Johnson is heel dicht bij een nieuwe deal, maar ook hij krijgt het voor de gestelde datum niet geregeld. De premier vraagt wederom uitstel aan en heeft deze van de EU ook gekregen. De nieuwe deadline ligt op 31 januari 2020. In deze tijd moet Johnson het voor elkaar krijgen om de nieuwe Brexit deal door het Britse parlement te loodsen.

    Er zijn veel afspraken nodig voor de Britten om de EU te verlaten zonder chaos. De vier decennia waarin de Britten deel uit maakte van de EU hebben ervoor gezorgd dat er vele goede afspraken waren en deze willen we niet te niet doen met een Brexit. Het is nu afwachten hoe Boris Johnson dit tot een goed einde gaat brengen.

    Brexit en bretels

    Gaat er iets veranderen wanneer de Britten de EU verlaten voor het kopen van bretels? Niet echt. De verwachting is dat hoog uit de prijzen iets omhoog gaan door de administratieve handelingen die gedaan moeten worden bij de douane.

    Bretels voor politici

    We hebben nog wel wat mode advies voor de politici die nauw betrokken zijn bij de Brexit. Het is natuurlijk belangrijk dat je als politici goed voor de dag komt bij belangrijke besprekingen. Bretels zijn dan een goede toevoeging aan je outfit.

    Boris Johnson

    Als premier mag Boris Johnson voor een klassieke look gaan. Wij een paar stijlvolle witte bretels uitgekozen van Albert Thurston. Deze onderscheidende bretels worden ook gedragen door James Bond. Klasse waarmee je gezien mag worden en waarmee je autoriteit uitstraalt. Dit is wat Johnson nodig heeft om de Brexit door het Britse parlement te loodsen.

    Boris Johnson

    Jeremy Corbyn

    Jeremy Corbyn is de leider van de Labour partij in Groot-Brittanië. Hij is eigenlijk de tegenstander van Boris Johnson die bij de conservatieve hoort. Ook voor Jeremy Corbyn hebben wij een paar bretels uitgekozen. Dit zijn rode bretels van Profuomo. De uitgesproken kleur staat voor de manier waarop de Labour partij fel tegen de Brexit is. Zijn partij blijft liever in de EU.

    JEremy Corbyn

    Donald Tusk

    Als voorzitter van de Europese Raad is Donald Tusk veel bezig met het maken van de afspraken voor de Brexit deal. Als voorzitter zien wij Donald graag met blauwe Profuomo bretels. De bretels van Profuomo worden gemaakt in Polen, het land waar Donald Tusk vandaan komt en 7 jaar lang premier is geweest. Deze onderscheidende, blauwe bretels zorgen voor een aanvulling op de donkerblauwe maatpakken die hij vaak draagt. 


    Donald Tusk

    Mark Rutte

    Als laatste hebben we nog een stijladvies voor onze eigen premier, Mark Rutte. Onze premier gaat altijd goed gekleed in een mooi pak. Een paar bretels zouden daar geweldig bij staan. Als advies hebben wij een paar blauw met gele bretels van Hein Strijker. Dit Nederlandse merk heeft een collectie stijlvolle bretels in verschillende kleuren. Het maakt een outfit helemaal af.


    Mark Rutte

     

    De Brexit zal voor ons weinig effect hebben, maar de politici in met name Groot-Brittanië zullen er de komende maanden nog druk mee bezig zijn. Het zou mooi zijn wanneer er 31 januari 2020 een akkoord is zodat de Britten zonder problemen de EU kunnen verlaten en alle samenwerkingen kunnen blijven bestaan.

    Direct uw bretels online kopen? Hier enkele suggesties.


    Ook in Bretels

    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.
    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Vrijgezellen
    Vrijgezellen

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    07 augustus 2024

    Lees verder