Voor 15:30 besteld, de volgende werkdag in huis

0

Leeg Winkelwagentje

Heren
  • hoe
  • Bretels in plaats van pick-up lines.

    07 augustus 2024

    Bretels in plaats van pick-up lines.

    Wanneer ik mijn blik door de kroeg laat glijden, en mijn ogen halt houden bij een schappelijke dame, daagt het mij dat zij een verscheidenheid aan pick-up lines moet beheersen. Niet dat zij ze bewust instudeerde; haar uitzonderlijke parate kennis is het resultaat van een herhalingsoefening waarbij de één na de andere kerel zich aandient, om bij haar een schouderklopje te halen voor zijn capaciteit cliché’s te prevelen.

    Des te vernederender is het wanneer ik me dan met moeite door de clue worstel, en zij hem medelevend voor mij afmaakt, zonder te stotteren en met een beter gevoel voor timing. Zie je jouw vrienden in je ooghoek
    lachen? Dat klopt. Tijd dan om wat vloeibare heldenmoed naar binnen te gieten.

    Laten wij eerlijk met elkaar zijn: de pick-up line is dood, en wij hebben hem vermoord. Treurig nieuws; maar de wetenschap biedt een heugelijke oplossing. Er bestaat namelijk een obscure wiskundige wetmatigheid die succes bij het vrouwvolk garandeert. Deze statistische stelregel luidt: draag bretels.

    Welke correlatie bestaat er tussen bretels en een succesvolle avond?

    Bretels tijdens het uitgaan

    Sta mij toe mij nader te verklaren. Stap een willekeurige, afgeladen kroeg in, en neem de dames in je op. Onderzoek wijst uit ongeveer 95 van de 100 dames niet van bretels houdt. Zij verachten al wat excentriek is. Zij vinden het misschien zelfs aanmatigend van je. Goed, daar veranderen we nu niets aan. Geen energie aan verspillen.

    Zulke zaken hebben altijd een keerzijde: het goede nieuws is dat 5 van de 100 dames in de kroeg bretels adoreren. Ze vinden het geweldig. Neem nu de mannen in je op. Neem je tijd. Wat valt je op? Hoeveel van hen draagt bretels? Je ziet het goed, geen enkele man draagt bretels. Riemdragers, allemaal! Laat hen toch om de massa knokken, terwijl jij je energie kanaliseert en goed besteedt.

    De voorselectie is geweest; het belooft nu al een heugelijke avond te worden. Jij alleen kunt vanavond kiezen uit  vijf vrouwen. Je hoeft ze enkel nog een voorwendsel te geven om iets over je bretels te zeggen, ze even aan te raken, een foto te nemen. Daarvoor hoef jij je enkel in hun nabijheid te begeven. Veelal volstaat een bescheiden rondje door de kroeg om  het getouwtrek te beginnen. Of leun even nonchalant over de bar om het goede licht te pakken. Goed, touwtrekkende vrouwen zijn ietwat irritant, maar dit teken is een pertinent koopsignaal van de meer zwijgzame types, en moeten we uiterst ernstig nemen. Voilà! Overal om je heen sluiten zich deuren doordat heren (uiteraard zijn ze dapper, maar ook weinig origineel) de taal misbruiken.

    Maar voor jou openen zich vijf deuren tegelijk, en dat zonder een woord te zeggen. Het dragen van bretels tijdens een avondje stappen levert je een statistisch voordeel op, maar brengt ook risico’s met zich mee, dus een waarschuwing is op zijn plaats.

    1. Hoewel je de onverdeelde aandacht hebt van de meer wilskrachtige vrouw, moet je voorbereid zijn op guitige hockey-dames.
    2. Hoe later het wordt, hoe groter de kans op een ware matpartij. De communicatieve functie van bretels verschilt per uur, zullen we maar zeggen. Niet langer worden zij uitsluitend aangehaald door bewonderaars; ook de afgunstigen willen je aandacht. Bereid je voor op zoenen óf klappen.

    Ook in Bretels

    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.
    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Vrijgezellen
    Vrijgezellen

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    07 augustus 2024

    Lees verder