Voor 15:30 besteld, de volgende werkdag in huis

0

Leeg Winkelwagentje

Heren
  • hoe
  • Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    07 augustus 2024

    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    Bretels zijn de perfecte accessoire voor zowel de bruidegom, zijn getuigen, als de gasten op een bruiloft. Zelden was er zo’n gepast kledingstuk voor het trouwfeest. Ze stralen klasse uit en zijn uitermate geschikt voor de specifieke uitdagingen die iedere bruiloft brengt.

    Wanneer draag je bretels?

    Uitgerekend voor een bruidegom zijn bretels een uitzonderlijke goede accessoire. Ze geven een deftige uitstraling aan iedere outfit, maar bieden tegelijk ruimte aan een persoonlijk tintje. Met bretels voeg je een extra kleur of design toe aan je outfit, en het geeft je de mogelijkheid een beetje extra karakter in de trouwoutfit te leggen. Als bruidegom kun je je zo subtiel afzetten tegen je bruid. Smaakvolle rebellie die past bij een zo belangrijke gelegenheid. Of je kunt jouw bruid juist perfect aanvullen. Kies bijvoorbeeld een kleur die past bij haar trouwjurk.

    Bruidegom en bruid met bretels

    Bekijk onze bijzondere collectie bretels voor bruidegoms.

    Waarom zijn bretels geschikt voor een bruiloft?

    Bretels zijn goed als het aankomt op dansen en eten. Dat is te danken aan de extra speelruimte die bretels geven ten opzichte van een riem. Een riem wijkt niet: na de dans is jouw overhemd uit je pantalon gekropen; en hoewel je buik voldaner geraakt naarmate de avond vordert, heeft de riem er lak aan: die blijft precies zo strak als hij was. Aangezien iedere bruiloft bestaat uit voornamelijk deze twee activiteiten in willekeurige volgorde, maakt het bretels opvallend geschikt voor het trouwfeest. Bijvoorbeeld door deze prachtige Special Edition Hein Strijker bretels.

    Waarom zijn bretels zo geschikt voor getuigen?

    Schaf bretels aan voor alle getuigen om duidelijke eenheid te creëeren. Je hoeft dan geen kostuums aan te schaffen die slechts één dag worden gedragen, en wellicht van mindere kwaliteit zijn (om budget-technische redenen). Of zegen iedere getuige juist met zijn eigen kleur of design. Wil je als bruidegom niet opgaan in de massa? Draag dan zelf een contrasterende kleur, om extra op te vallen. Zo weet iedereen direct wie de fortuinlijke man is. Ja, het lijkt mij raadzaam om getuigen kleur te laten bekennen, en je met een knipoog van hen te distantiëren. En als je besluit om ze toch in één stijl met je te combineren, doe het dan gelijk heel goed. Zoals ons voorbeeld hieronder.

    Getuigen bruiloft

    Wat voegen bretels toe aan trouwkleding?

    Bretels geven een klassieke look aan de outfit van iedere bruidegom. Je bent direct goed gekleed, mits je er een shirt bij draagt. Ze maken je langer, waardoor je er als bruidegom zelfverzekerder uitziet. En je blijft er goed uitzien, zoals het een goede bruidegom betaamt. Jouw overhemd blijft wel goed in je broek zitten, en zelfs in de naweeën van de bruiloft — het jasje kwijt, de das los, mouwen opgestroopt — wanneer het zicht troebel wordt, straalt de combinatie van pantalon, overhemd en bretels een overtuigende klasse uit. 

    Bretels vallen onder een lange traditie

    Bretels zijn onderdeel van de gala-traditie. Onder ieder goed rokkostuum hoort een paar hagelwitte bretels. Hoewel bretels ooit werden ontworpen voor arbeiders, hebben ze zich door uitmuntende dienstbaarheid weten te verheffen tot ware avondkleding. Bretels misstaan dan ook niet bij elegante avondkostuums, en worden alom geaccepteerd en geprezen om hun pracht en functie.

    Meer weten over de geschiedenis van bretels?

    Lees het hier: http://content.time.com/time/nation/article/0,8599,2037331,00.html


    Ook in Bretels

    Vrijgezellen
    Vrijgezellen

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Bretels in plaats van pick-up lines.
    Bretels in plaats van pick-up lines.

    07 augustus 2024

    Lees verder