Voor 15:30 besteld, de volgende werkdag in huis

0

Leeg Winkelwagentje

Heren
  • hoe
  • Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    07 augustus 2024

    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    Er op je Paasbest uitzien. De uitdrukking bestaat natuurlijk niet voor niets. Of je ’s ochtends nu in de kerk zit, een paasbrunch met schoonfamilie heeft gepland, of in de tuin paaseieren gaat zoeken met uw kroost: u wilt er goed uitzien. De echte dandy heeft natuurlijk geen aanleiding nodig om er goed uit te zien. Dat men leeft is voldoende reden op zich. Toch kun je de gelegenheid aangrijpen om iets extra’s te doen.

    Bretels in Paaskleuren.

    Pasen is het feest van zachte kleuren. Pasteltinten om precies te zijn. Dat heeft met verschillende zaken te maken. Pasen is een lentefeest. Lente is het seizoen van de zachte zaken: temperaturen, vruchtbaarheid, enzovoorts. De velden krijgen weer kleur, het is buiten heiig door de pollen. En natuurlijk droogt de geverfde paasei op in een matte, zachte toon. Verder viert dit seizoen de
    vruchtbaarheid. Daarom zijn zachte, frisse kleuren gepast. Als vertoon van maagdelijkheid, zullen we maar zeggen. Wat leent zich daarvoor beter dan aardse, zachte kleuren? Maar waar vinden deze prettige, zachte kleuren hun oorsprong?

    De oorsprong van Paaskleuren.

    De kleuren van Pasen zijn van origine lithurgische kleuren. Liturgisch staat voor ‘de traditie van de eredienst’ en is oorspronkelijk kerkelijk. De lithurgische kleuren veranderen seizoensgebonden en tonen het onderliggend sentiment van de verschillende feesten en seizoenen. De kleuren die door de kerk werden gekozen voor het paasfeest zijn wit, rood, violet, roze en groen.

    Zeg iets met je Paas-bretels.

    De kleuren wit, rood, violet, roze en groen werden natuurlijk gekozen met een reden. Al deze kleuren symboliseren een onderdeel van de lente, en de viering ervan. Alles leuk en aardig, maar hoe vertalen we dit naar perfecte bretels voor Pasen? Want hoewel de traditie geëerd moet worden, wil het oog ook wat. En natuurlijk is uiterlijke schijn belangrijker dan symbolische betekenis. 

    • Wit: staat symbool voor zuiverheid en de wederopstanding van Jezus. Deze kleur communiceert onschuld, overwinning en glorie en vreugde. Als je lijdt aan grootheidswaanzin, en verwarring wilt zaaien in de kerk, raden we sterk aan om witte Jezus-bretels te dragen. Daar zijn deze witte Hein Strijker bretels perfect voor.
    • Rood: staat symbool voor het bloed van Christus. Deze kleur communiceert de opoffering, het vuur en het martelaarschap. Niet graag naar de schoonfamilie, en wil je dat onbewust uitstralen? Dan raden we deze bordeuxrode bretels aan.
    • Violet: de belangrijkste kleur tijdens Pasen. Deze kleur communiceert bescheidenheid, melancholie en boetedoening. Deze Hein Strijker bretels zeggen hoe je je werkelijk voelt over de verplichte kerkgang.
    • Roze: staat symbool voor liefde en vreugde. Deze kleur is bijzonder, want wordt maar twee keer per jaar gedragen in de kerk. Niet veel vreugde aldaar, dus. Ben jij wel blij met het leven? Draag dan deze lichtroze Hein Strijker bretels.
    • Groen: staat symbool voor hoop, wederopstanding en het eeuwige leven. Wordt gedragen door de priester op de dag na Pasen. We raden deze groene Albert Thurston bretels aan wanneer de verplichtingen erop zitten, en je weer je blik op de toekomst kunt richten.

    Hoe draag ik bretels?

    Voor een uitgebreide handleiding over het dragen van bretels kun je terecht op onze lexicon. Met meer informatie over kleuren, lengte en soorten. 


    Ook in Bretels

    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.
    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Vrijgezellen
    Vrijgezellen

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Bretels in plaats van pick-up lines.
    Bretels in plaats van pick-up lines.

    07 augustus 2024

    Lees verder