Voor 15:30 besteld, de volgende werkdag in huis

0

Leeg Winkelwagentje

Heren
  • hoe
  • Wool & Water: handgemaakte, gelimiteerde bretels uit Amsterdam

    07 augustus 2024

    Wool & Water: handgemaakte, gelimiteerde bretels uit Amsterdam

    Als er één markant merk is in bretels, is het Wool & Water. Dit verfijnde bedrijf uit Amsterdam produceert accessoires waar iedere dandy zijn hoed voor afneemt. Alle bretels worden met de hand gemaakt, in een gelimiteerde oplage van 25 stuks. Ieder item uniek; ieder krijgt zijn eigen, unieke productnummer. Geheel in lijn met hun missie: het vieren van jouw individuele uitdrukking van stijl en persoonlijkheid. Daar kunnen we natuurlijk enkel hartelijk voor applaudisseren.

    Assortiment

    Het assortiment van Wool & Water bestaat niet enkel uit bretels (al zijn die natuurlijk het speerpunt van iedere zichzelf-respecterende kledingfabrikant); ze bieden ook gebreide vlinderdassen, stropdassen en reversspelden aan. Dat komt goed uit, gezien de gewone bretel aan populariteit wint, en de dandy dus verder moet gaan kijken. Hun bretels - steeds in twee kleuren - hebben een gedetailleerde, complexe structuur, waardoor ze absoluut blikken zullen trekken, en zijn stuk voor stuk uniek. Allemaal duurzaam geproduceerd en met de hand gebreid in Amsterdam. Kun jij de binnenlandse economie steunen, terwijl je direct al je accessoires in dezelfde kleur bestelt (werkelijk, dat raden we dringend af).

    Naast al dit schoon kan de professionele chiqueling voor een kleine meerprijs bij ze terecht voor ‘Bespoke’, dat wil zeggen: op maat gemaakt.

    Maar: heren met honden, heren met katten, wees nu aandachtig. Vindt u huisdieren ook zo gewoontjes, zoekt u een oplossing, maar wenst u geen jumpsuits voor uw hond te wassen? Wool & Water biedt dandy-waardige maatkleding voor uw dier. Hun speciale huisdieren-lijn is net zo handgemaakt, en maakt van uw gewone huishond een rebellerend stijlicoon.

    Hoe Wool&Water produceert

    Als we stellen dat de producten van Wool & Water duurzaam geproduceerd worden, dan zijn we ernstig. Alle producten bestaan uitsluitend uit wol en katoen, en zijn daarmee volledig organisch. Met de hand gebreid (dat is inmiddels aangekomen) en afgewerkt met een hand-aangedreven naaimachine uit 1979. Ieder item wordt met aandacht afgewerkt. Er komt geen elektriciteit aan te pas, geen polyester, en geen chemische behandeling. Wool & Water bedient de verlichte man op deze manier met gedetailleerde items, zonder het milieu te belasten, zodat u zich niet alleen verlicht, maar ook verheven voelt.

    Geschiedenis van Wool & Water

    Opgericht in 2013 in hartje Amsterdam, biedt Wool & Water precies wat je nodig hebt om op te vallen in één van de opvallendste landen op aarde. Goed, dat zal wel wat kosten dan, denkt u; dat valt alleszins mee. Goed, daar komt dan natuurlijk een hal zweetarbeiders aan te pas, denkt u; nee, slechts één dame die haar tijd graag vult met het knopen van draden. Alice, Brits actrice (onder andere Silent Witness en Doctor Who), ondervond dat het werk op de set voornamelijk uit wachten bestaat. Ze besloot te leren haken, en brengt sindsdien haar in between lines door met haar handwerk. Dat klinkt allemaal schattig, maar het is menens: in 2013 was ze dan afgestudeerd als Knitwear Designer aan de Knit One in Brighton, verhuisd naar Amsterdam, en eigenaar van Wool & Water. Te zien aan de hoeveelheid producten is ze nog steeds fervent actrice.


    Ook in Bretels

    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.
    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Vrijgezellen
    Vrijgezellen

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    07 augustus 2024

    Lees verder