Voor 15:30 besteld, de volgende werkdag in huis

0

Leeg Winkelwagentje

Heren
  • hoe
  • Bretels met schoenen combineren.

    07 augustus 2024

    Bretels met schoenen combineren.

    We horen de vraag vaak voorbij komen, "Hoe combineer ik bretels met schoenen. En moet de kleur van mijn bretels overeenkomen met mijn de kleur van mijn schoenen?" Het  antwoord is niet altijd even simpel: In sommige gevallen wel ja, maar in andere gevallen is het niet nodig. We schijnen graag een lichtje bij. Want er zijn verschillende regels bij de afstemming tussen schoenen en bretels.

    De vuistregel: bij bruine of zwarte leren schoenen draagt u bretels met leer in dezelfde kleur. 

    Er is één vuistregel om te volgen wanneer u kiest voor leren bretels of bretels met leren uiteinden (ook wel lussen of loops genoemd). Namelijk: Als de kleur leer van uw schoenen bruin of zwart is, dan dienen ze te matchen met de kleur van het leer in uw bretels.

    De meeste leren bretels (lussen) zijn zwart of bruin, dus in dat geval moet u ze combineren met schoenen die ook zwart of bruin zijn. Of vice versa. Kortom:

    • Bij bruine, leren schoenen draagt u bretellen met bruin leer
    • Bij zwarte, leren schoenen draagt u bretellen met zwart leer

    Hier wat suggesties

     

    Dit betekent niet dat u altijd lederen schoenen in de kleuren bruin of zwart hoeft te dragen. Of dat u geen leren schoenen van een andere kleur of motief mag dragen. Integendeel. Want als u dat wel doet, dan worden de regels met betrekking tot de bretels ook een stuk makkelijker. 

    Welke bretels draag ik bij gekleurde, leren schoenen?

    In het geval dat u leren schoenen draagt die een andere kleur zijn dan bruin of zwart (bijvoorbeeld blauwe Santoni's, zoals hieronder afgebeeld onder het maatpak), dan bent u een stuk vrijer in uw keuze van de kleuren leer in uw bretels. En kunt u vrijelijk experimenteren. 

    Bretels met schoenen combineren

    Wij adviseren wel ton-sur-ton te dragen. Bij blauwe schoenen draagt u dan bijvoorbeeld bretels met ergens de tint blauw erin verweven. Dit hoeft niet matching blauw te zijn (liever niet zelfs), de kleur hoeft ook niet persé in het leder te zitten: als het maar dezelfde blauwe kleurfamilie is. En de kleurtonen herkenbaar terugkomen. 

    In het voorbeeld hierboven ziet u ook dat de kleur blauw in de schoenen terugkomt in de kleur van de banden en het overhemd. Op die manier ontstaat een mooie, blauwe look. Waarbij het oranje leer van de lussen prachtig contrasteert zonder dat het overdone is. 

    Hoe combineer ik mijn bretellen met sneakers?

    Sneakers zijn gekleurd, zwart of wit maar komen zelden of nooit exact overeen met de kleur van uw bretellen. Ideaal, want op die manier kunt u dan ook alles bij uw sneakers dragen. Experimenteer er vrolijk op los en combineert u bijvoorbeeld eens smalle bretels met vlotte witte schoenen voor de hipster look of draagt u uw oude Nike Air max gympen weer eens onder uw maatpak. Zo ontstaan frisse, authentieke combinaties waarmee u op classy wijze toch opvalt. 

    Sneakers met bretels

    Welke schoenen draag ik bij bretellen met clips (zonder leder)?

    Bretels met clips worden veelal gedragen bij casual outfits. Dus, hoe gaat u in dit geval om met de schoenen? Nou, u heeft een paar goede keuzes. Als u van plan bent om bretels in zwarte of bruine tinten te dragen, kunt u ervoor kiezen om de regel voor leren bretellen te volgen. En voor bruine of zwarte brogues schoenen gaan. Anderzijds kunt u uw schoenen of gympen ook prima matchen met uw broek of overhemd en de bretels op zichzelf laten staan. Het is ook prima om zwarte sneakers te dragen met bijvoorbeeld een paar zwarte elastische bretels.

    Welke schoenen draag ik bij gekleurde bretels?

    Gekleurde bretellen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt ze met of zonder lussen. En in allerlei breedtes. De vuistregel geldt hier als vanzelfsprekend ook, bij gekleurde bretellen met bruine of zwarte leren lussen dient u de schoenen in een soortgelijke kleur bruin of zwart te dragen. Is dit niet geval, dan kunt u free-stylen. U valt sowieso al op met de gekleurde bretellen, dus waarom ook niet bijpassende schoenen dragen. En er kunnen momenten zijn waarop een feestje of meeting wel even wat opschudding kan gebruiken. Feel free, we supporten u te aller tijde. 

    Zomaar wat suggesties.

    Laten we zeggen dat u besloten heeft om uw donkerblauwe kostuum of maatpak te dragen met een licht blauw overhemd en marinekleurige bretels met bruine lederen uiteinden. Wat is dan een goede optie voor de kleur schoenen? Wel, elke kwalitatieve. leren schoen in een diepe, rijke bruine kleur ziet er gepolijst en professioneel uit.

    Combineert u bijvoorbeeld een grijs pak met een lichtblauw overhemd, donkergrijze stropdas en een paar bordeauxrode schoenen? Dan kunt u ervoor kiezen om de bretellen blauw/grijs te houden en daarmee te combineren met uw broek of overhemd kleur. Maar afgaand op de schoenen kunt u ook voor een set bordeauxrode bretels gaan. Hupsakee! 

    Of creëer de 'mono look' door schoenen te combineren met een pantalon en overhemd in dezelfde kleurnuances. U kunt er bijvoorbeeld fris en modern uitzien door skinny zwarte of donkerbruine bretels te combineren met casual beige broek, beige t-shirt of top en bootschoenen in beige of tan. Een coole casual look dan: combineer witte bretellen met een zwart overhemd, grijze jeans (gerolde manchetten) en zwarte laarzen. 

     

    Online bretels bij uw schoenen kopen? Hier wat suggesties.


    Ook in Bretels

    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.
    Waarom een bruidegom bretels moet dragen.

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Vrijgezellen
    Vrijgezellen

    07 augustus 2024

    Lees verder
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.
    Perfecte bretels dragen tijdens Pasen.

    07 augustus 2024

    Lees verder